11081955295166MIDARCHIM comercializeaza intrega gama de lacuri, emailuri, vopsele si grunduri alchidice, vopsele lavabile si superlavabile sau tencuieli decorative structurate, vopsele clorcauciuc de trafic sau de piscina, vopsele si lacuri epoxidice, vopsele bicomponente poliuretanice, sau pardoseli epoxidice autonivelante bicomponente.
Telefon: 0766271971

Vopsele, emailuri, grunduri, diluant

Livram email pentru metal, grund rosu oxid, vopsea pentru marcaje rutiere, vopsele epoxidice, poliuretanice si acrilice. Vopsele pentru tabla, teava zincata si profile metalice zincate. Grund pentru metale. Vopsea alchidca cu uscare rapida

 

MIDARCHIM VOPSELE

Personalul nostru va sta la dispozitie pentru orice solicitari, informatii sau precizari, cat si pentru orice alt produs. Asteptam sa ne contactati pentru orice detaliu.

brush

Aboneaza-te la Newsletter1-paintcans

Pregatirea suprafetelor

bg_footer

Conditia  principala pentru realizarea unei durabilitati mari in timp,o constituie pregatirea  corecta a stratului suport ce urmeaza a fi vopsit.
Pregatirea suportului  in vederea aplicari protectiei prin vopsire este etapa de start ce poate ocupa jumatate din timpul total alocat intregului proces de vopsire,de aceea si bugetul necesar efectuari acoperiri este ocupat si el in proportie de aproximativ 35%-40% de aceasta etapa indinspensabila din pacate,deoarece are influenta directa asupra gradului de aderenta a stratului final (vopselei) si nu de putine ori “esuarea” vopsiri(acoperiri) se pune direct pe seama calitati,marci s.a vopselei folosite,fara a se lua insa in calcul corecta  pregatire a suprafetei  suport .
Cele mai frecvente tipuri de suporturi care se protejeaza prin vopsire sunt:otelul,lemnul,betonul,metalele neferoase(Al,Zn ,aliaje etc)
Suprafetele suport se impart in doua: A-suprafete suport noi (ce nu au mai fost protejate).

B-suprafete suport vechi (vechea protectie este prezenta sau necesita reparatii/retusuri).


A.    Pregatirea suprafetei suport noi consta in:
1.    -operatiuni de degresare care se fac cu solutii alcaline sau cu solvent,aceasta din urma fiind mai putin recomandata deoarece are un grad scazut de eficienta fiind si foarte periculoasa atat pentru suport cat si pentru cel care aplica
2.    –operatii de pregatire a cordoanelor de sudura(ex:confectii metalice etc)-operatii mecanice de indepartare a stropilor,zgura,polizarea suprafetelor bombate si rugoase,a nodurilor sanfrenate ,rotunjite(conf>ISO 8501-3)
3.     –operatiuni de curatare,indepartare a grasimilor,murdariei etc.
Foarte important este ca inainte de stabilirea metodei de pregatire a suprafetei suport trebuie sa se constate starea initiala a suprafetei din punct de vedere al  oxidari.(ruginirii)
La otelurile carbon se identifica  patru stari  initiale de ruginire(conf ISO 8501-1):
          1.cand dupa laminare suportul este acoperit cu tunder
          2.cand rugina are un grad avansat,ducand la disparitia tunderului
          3.cand ruginirea este generalizata fara pierdere importanta de material
          4.oxidare avansata cu cratere


In pregatirea  suprafetelor suport  se utilizeaza larg urmatoarele metode standardizate(ex:ISO 8504):
1.SABLAREA:
-metoda de curatarea a suprafetelor cu un jet sub presiune care duce la inlaturarea tunderului,ruginii,etc)
-se poate realiza cu jet sau cu masini rotative


2.Pregatirea mecanica cu scule manuale sau mecanice (Ex ISO 8501-1)
-se poate face prin perierii manuale sau mecanice-rotative,discuri abrasive,ciocane cu ace etc.
Pregatirea mecanica se recomanda pentru suprafete mici.

B. Pentru pregatirea suprafetelor suport vechi se utilizeaza in principiu aceleasi metode ca si la suprafetele noi cu aplicare usor mai diferita(ex:la sablare se va folosi material de sablare special).
Timpul recomandat intre sablare si aplicarea sistemului de vopsire este de aproximativ  trei  ore(in conditiile in care starea suportului pregatit nu sa modificat intre timp.
Trebuie retinut ca si conditie obligatorie ca, pregatirea stratului suport,gradul de curatire a suprafetei sunt factori ce afecteaza direct durata de viata a sistemului de protectie.


  • Efectuam livrari oriunde in tara, prin curier rapid, si preluam si comenzi pentru produsele neexistente in stoc momentan. Un agent de vanzari va inregistra comanda dumneavoastra si va va contacta pentru stabilirea detaliilor legate de pret si livrare.
  • Discount negociabil in functie de cantitatea comandata!